Saturday, April 23, 2011

Berapa biji BANTAL aku ada ya?

Kali ini entri merapu sikit. Ini semua gara-gara artikel yang kubaca di sini. Nak tahu apa tajuk dia... Rahsia Perwatakan Wanita Melalui Bantal. So baca punya baca aku konfius aku dalam kategori mana. Rasa semua macam bukan aku. 
Rasanya kalau aku ada kamar sebegini..tak ada bantal pun tak apa.
Terdapat beberapa kategori dan perwatakan wanita:

Memeluk Bantal
  • Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni (ya kah?? macam terkongkong je). 
  • Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera (ini aku setuju).  
  • Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik (ouchh!!). 
  • Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi (macam ahli nujum la pulak...Pak Belalang). 
  • Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan dan kesopanan hidup (no komen).
  • Wanita kategori ini juga cenderung untuk memiliki badan yang kurus (terus berazam nak peluk bantal kejap lagi....ahh pasti aku boleh kurus...tahap minah kerengga).
Menggunakan Banyak Bantal
  • Mereka biasanya kurang keyakinan diri.
  • Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping atau teman-teman yg dapat membantu mereka. 
  • Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain. 
  • Mereka sukar berdikari dan suka bergantung kepada orang lain (ermm aku banyak juga bantal tapi bukan kerana aku suka tapi sebab bantal aku nipis macam kertas...bantal cap ikan sepat...aku nak cap ikan tongkol..banyak sikit isi...dan untuk semua kriteria ini...bukan aku).
Tidur Dengan Satu Bantal
  • Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya (aku setuju sangat... ahh aku minat yang ini....mahu buang semua bantalku ke tong sampah). 
  • Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata (betul- betul.. sambil pegang ayam goreng).
Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
  • Mereka mempunyai sifat kurang baik.
  • Mereka jarang bergaul dengan orang ramai, malah kaku dalam pergaulan.
  • Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois (ahh confirm bukan aku...bajetnya minah ni).
  • Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita- cita. Mereka tidak suka berusaha.
Tidur tanpa Bantal
  • Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi (sudah semestinya...tidur tanpa bantal..kepala tiada sokongan...mampu berdiri sendiri..yakin). 
  • Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.
  • Terlalu over-confidence juga menyebabkan mereka selalu memandang rendah pada orang lain.
ini pun sangat cantik (macam taste kanak- kanak je semua pilihanku..nevermind) tapi aku tak suka anjing tu... gambar ehsan from google.
Kesian kat bantal..tiba- tiba jadi subjek. Apa- apa pun....

Terima kasih kepada bantalku yang telah berjasa. 
Aku tidur bersamamu lena dan selesa. 
Kepada bantal jangan kau terasa. 
Pastinya aku sayang kau tiap masa.(ahahha ok tak?)

p/s: mood sangat mengantuk..oh bantalku...chow!!

18 comments:

aisya said...

ingatkan ape la td.. puas ingat balik, dulu kak nora ade brape bijik bantal eh.. haha!

wanny ahmad said...

alaa ! pasni kene buang laa bantal2 tu..hehe

PReDicToR said...

@aisya: hehehhe...ade 4 biji...tp sumenya dh jd nipis.

PReDicToR said...

@wanny ahmad: ermm tp sayang...

melle amir said...

pehh pasal bantal pun ada signifikan value

PReDicToR said...

ermm tula..1st time baca tu pn rse x sgka....

little cart00n said...

tak pandai tido takde bantal!
hehe

PReDicToR said...

ermm same ler..sakit kpala

Cikgu Fikri said...

aku tidur dgn 2 biji bantal di kepala,
satu bantal utk peluk dan 1 bantal lagi bentuk strawbery dr cameron..
huhuhuh :)

Mohamadazhan hjDesa said...

berbantalkan lengan.hehe

PReDicToR said...

@cikgu fikri: huh byk tu....

@Mohamadazhan: hehhehheh

Atikah Ket said...

erk...btol ke kaka? alamak.....hehehe...anyway..enrty yg bgus...hey! blog teletubbies na follow kaka..singgah je ke blog tu..jom dtg sane blik dan follow k?

PReDicToR said...

ermm xtawla kbenarannya...tp yg akak pnyer btul...k nt dtg..

NAZREE said...

pink~ wakakaka~

Alhamdullilah, sebagai balasan kerana menikuti contest yang dianjurkan THE BLADERZ, saya telah letak link anda sebaris dengan blogger hijau yang lain. InsyaAllah tiap-tiap entri yang anda post, anda akan dapat 1 komen special dari saya. Terima kasih~ hehe

PReDicToR said...

ok...i'll looking for it..

Aishah Rahman said...

Thanks for the tip "peluk bantal boleh kurus". haha.. Funnay!

PReDicToR said...

hahahha mmg funny...xtawla kbenarannya...let's try

Siti Aziz said...

Oh bantalku.. ^_^V