Friday, October 1, 2010

aKu DileMa

Untuk seketika aku rasa mahu pulang. Isnin nei class cancel. Selasa pula 1 jam je class. Aku mahu pulang...aku mahu pulang. Tapi banyak lagi kerja yang perlu kusiapkan. Bak kata classmate aku, ayu "kat sini pun bukan buat kerja". Ermm tahu xpe....Ahh aku dilema.

Latihan Ilmiahku yang agak best kitorang sebut tesis masih x bergerak. Risaunya aku. Modul pembelajaran apakah yang ku perlu akan dan sepatutnya buat. Aku masih samar.

Weekend nei ada open house raya di rumah Fizah & Nina. Ermm bercakap soal open house, tadi aku, nina & ekin dengan muka x malunya g jamuan raya kat Unit Kebajikan Pelajar. Hahhaaha...ape2 ntah. Tapi kitorang bukan sengaja g ye. Kitorang lalu je tepi 2. Langkah kanan agaknya. Walaupun dah lambat & makanan pun dah nak habis tapi penuh gakla perut nei. Sekurang2nya tertebus gakla kempunan kitorang g jamuan raya kat Dectar aritu..huhu.

Walaubagaimanapun mood aku arini biasa2 je. Aku x tahu kenapa makin hari aku makin sensitif. Ahh peduli la semua 2...aku adalah nora yg dulu. Nora yg x pernah ambil hati dalam apa2 hal sekalipun. I can.

p/s: Ada satu kata2 yg aku suka : Winners never quit & Quitters never win. Mungkin kata2 nei boleh jadi penguat semangat aku untuk buat tesis huhu.

Ape2 pun aku ingin mengucapkan Selamat Pengantin Baru (24 Sept 2010) kpd classmate sekolah menengahku.. Mastura Abd Hafiz. Orang pertama kelas 5 Anggerik 2005 yang berkahwin. Wahh macam x sangka..diam2 ubi berisi. Nevermind congrate!!! x sabar nak tahu siapa akan jadi orang yg kedua. Ermm yg pastinya bukan aku. Chow!!!

1 comment:

azlini said...

yah la balik.. sebab sy pun xjadik nak balik.. huwaaa...nak je balik, tapi apakan daya.. tak kesampaian.. huhu